Middelingsverzoek is een stuk eenvoudiger

Middelingsverzoek is een stuk eenvoudiger

24 juni 2019
/ / /
Comments Closed

Vertoont jouw inkomen grote schommelingen? Dan kun je de Belastingdienst verzoeken om toepassing van de middelingsregeling waarmee je minder belasting hoeft te betalen. Je komt voor deze regeling in aanmerking als je in drie opeenvolgende kalenderjaren in totaal meer inkomstenbelasting hebt betaald dan je zou hebben betaald als jouw inkomen over die drie jaren gelijk zou zijn verdeeld. Als het verschil meer dan € 545 bedraagt, krijg je het meerdere terug.

Middelingsverzoek
Je kunt een beroep doen op de middelingsregeling zodra de definitieve aanslagen inkomstenbelasting over alle drie jaren zijn opgelegd. Sinds afgelopen maart is het gemakkelijker geworden om een middelingsverzoek te doen. Je hoeft namelijk geen berekening meer mee te sturen bij een middelingsverzoek. Je moet alleen nog aangeven over welke drie aaneengesloten kalenderjaren de middeling moet plaatsvinden. De overige gegevens die nodig zijn voor het herberekenen van de belasting in het kader van middeling, zijn bij de Belastingdienst bekend.

Middelingsberekening maken
Het is wel verstandig om de middelingsberekening te (laten) maken. Zo kun je (laten) controleren of de berekening van de Belastingdienst klopt. Kubus Doetinchem kan dit voor je verzorgen. Meer weten? Laat het ons weten.