“Je weet wat er speelt”

“Je weet wat er speelt”

2 juli 2019
/ / /
Comments Closed

Lily Meijer is één van de jonge talenten bij Kubus Doetinchem. Ze startte als duaal student HBO Accountancy en werkt er inmiddels zeven jaar. “We denken met klanten mee, kennen hen en de onderneming goed en zijn betrokken bij ontwikkelingen. Dat maakt het werk leuk en afwisselend.”

Klein, jong team

Als assistent-accountant ondersteunt en adviseert Lily Meijer klanten bij diverse vraagstukken zoals de controle en het bijhouden van de administratie, het samenstellen van de jaarrekening en het verzorgen van de aangiften omzetbelasting, inkomsten- en vennootschapsbelasting. “In 2012 kreeg ik de kans om me bij Kubus Doetinchem te ontwikkelen. Ik startte op parttime basis naast mijn opleiding. Een ideale combinatie omdat ik de theorie direct in de praktijk kon toepassen en actuele kennis meenam. Het voordeel van het werken bij Kubus Doetinchem is dat ik alle facetten van het vak te zien krijg. Die diversiteit en een klein, jong team maken het werk ontzettend leuk. De organisatie kent diverse specialisaties zoals subsidies en verzekeringen waarop wij een beroep kunnen doen. Zo hebben klanten de voordelen van een klein en groot kantoor; persoonlijkheid én een totaal pakket aan dienstverlening.”

Klant verder helpen

Bij Kubus Doetinchem zie je geen medewerkers in maatpak of stropdas. Een informele sfeer en laagdrempeligheid kenmerken de organisatie. “Dat vind ik prettig”, zegt Lily, die buiten werktijd graag tijd doorbrengt met familie en vrienden, voetbalt bij Dames 1 van Voetbalvereniging Doetinchem en onder werktijd traint bij Fit20. “We hebben een klein kantoor en een leuk jong team, die het de klant zo makkelijk mogelijk wil maken. Ik beheer mijn eigen klantenportefeuille en doe dus veel zelfstandig. Hierdoor weet je wat er speelt, kun je meedenken, proactief adviseren en sparren over ontwikkelingen. De klant heeft één persoon die helpt bij het complete ondernemerschap. Het voordeel is dat ik direct feedback krijg op mijn dienstverlening. Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik klanten heb kunnen helpen. Daar draait het allemaal om.”