Stichting Tas Voor de Toekomst: Goede start op school

Goed onderwijs biedt kinderen toekomstperspectief. Dat geldt ook voor kinderen uit gezinnen die gevlucht zijn voor oorlogsgeweld of in armoede leven. Om een goede start te kunnen maken, krijgen zij een schooltas, gevuld met schoolspulletjes. Speciaal voor deze actie heeft initiatiefnemer Saskia Bos van Goodies & Moodies in Doetinchem een stichting opgericht: Tas voor de Toekomst. Op maandag 25 april was de stichting een feit en ondertekenden Saskia en overige bestuursleden Josien de Kruijk en Heleen Stoltenborg-de Weert de statuten bij Notariskantoor Blankestijn.

Al enige tijde liep Saskia Bos rond met het idee om iets voor mensen te betekenen. Zij brainstormde met diverse partijen en besloot zich in te zetten voor gevluchte Oekraïense kinderen. “De kinderen komen hier met niets. Ik vind het belangrijk dat zij met een goed gevoel naar school gaan en een nieuwe stap zetten voor de toekomst”, vertelt de eigenaresse van Goodies & Moodies. Via WhatsApp benaderde Saskia haar contacten en binnen twee weken had ze al € 4.000 bij elkaar. “Ik was ontzettend blij verrast. Wat een betrokkenheid! Vervolgens heb ik met een aantal leveranciers goede afspraken kunnen maken en hebben al diverse bedrijven producten gedoneerd. De eerste tassen zijn gevuld met benodigdheden als lunchtrommels, drinkbekers, stiften en schriften. Deze week geven we ze uit aan kinderen die zijn aangemeld op het ISK in Doetinchem.”

Vluchtelingen en minima

Stichting Tas voor de Toekomst heeft verschillende tassen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Op deze manier krijgen kinderen niet dezelfde tas en sluit de inhoud aan bij de leeftijdscategorie. In eerste instantie richt de stichting zich op kinderen die met hun ouders gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld in de Oekraïne. Ook zoekt Saskia de samenwerking met andere (hulp)organisaties en scholen om kinderen die in armoede leven. “Ieder kind heeft immers recht op een goede start en kinderen zijn onze toekomst!”

Steun

Om nog meer kinderen blij te maken, kan de stichting de steun van donateurs goed gebruiken. De voorkeur is een financiële bijdrage, maar ook producten doneren is mogelijk. Saskia komt dan ook graag in contact met bedrijven en organisaties. “Alles wat we doen is vrijwillig en 100% van de opbrengst besteden we aan de producten. Een gevulde tas bevat kwalitatief goede materialen en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer € 40 euro. De tas willen we nog uitbreiden met andere producten zoals sportkleding, knuffels of een sleutelhanger. Het moet vooral leuk, vrolijk en/of educatief zijn.”

Help Tas voor de Toekomst

Wilt u ook een steentje bijdragen? Dat kan met een donatie via www.tasvoordetoekomst.nl.

Heeft u producten (zonder logo) om te doneren? Neem dan contact op met Saskia Bosma via tasvoordetoekomst@gmail.com of 06 – 145 443 12.

Ook kunt u de stichting ondersteunen door deze op social media te liken en te delen en zo bij uw netwerk onder de aandacht te brengen.
Volg ons op Facebook

Stichting Tas Voor de Toekomst: Goede start op school
Stichting Tas Voor de Toekomst: Goede start op school

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

Ga naar de bovenkant